ادعاهای گنجی علیه دولت ایران در هفته نامه نیوزویک |
|
|
اکبر گنجی که هفته نامه آمریکایی نیوزویک او را روزنامه نگار و از مخالفان حکومت ایران معرفی کرده در مقاله ای در این هفته نامه نوشته است که رویکرد نظامی واشنگتن باعث رشد بنیادگرایی و قوت گرفتن رژیم های دیکتاتوری شده است.
گنجی در این مقاله که روز دوشنبه و در تازه ترین شماره این هفته نامه منتشر شد، نوشت:رهبران بنیادگرای ایران اغلب از چنین انتقادهایی به عنوان سرپوشی برای جهالت و سلب مسئولیت از خود در قبال اوضاع اسفناک ایران از جمله سرکوبی جامعه مدنی که هم اینک نیز تحت سختگیری های شدید بسر می برد استفاده می کنند.
به نوشته وی، راهکار روحانیون بسیار ساده است، آنها برای حفظ قدرت به یک دشمن نیاز دارند و به همین دلیل هم با نمایش اینکه دولت بوش برای براندازی آنها، از میان بردن جمهوری اسلامی و به تحلیل بردن خود اسلام توطئه کرده است، به دنبال آنند که کشور را در شرف یک جنگ دائمی نشان دهند.
روحانیون ایران به فعالان ضد خشونت، طرفداران حقوق بشر و متفکران برچسب "عوامل دشمن" می زنند و وانمود می کنند که دلیل وضعیت در حال تنزل اقتصادی ایران تحریم های آمریکا و نه سختگیری و سوء مدیریت خود دولت آنها است.
در سطح بین المللی، ایران خواهان اعمال نوعدوستی، عدالت و برادری از طرف قدرت های بزرگ است اما خود، دائما این آرمان ها را نقض می کند.
جمهوری اسلامی در مورد حقوق بشر سابقه رقت انگیزی دارد چنانچه در تابستان سال 1988 با نادیده گرفتن آیین دادرسی خود آن کشور هزاران زندانی سیاسی را اعدام کرد.
در دهه 1990 نمایندگان وزارت اطلاعات تحت پروژه "قتل های زنجیره ای" ، دهها مخالف ایرانی را در داخل و خارج از کشور به قتل رساندند.
پس از افشای این طرح در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی، (آیت الله) علی خامنه ای رهبر ایران چند تن از افسران رذل (خودسر)را مسئول این کار معرفی کرد اما افرادی که دستور این کشتار را صادر کرده بودند به کیفر نرسیدند و هم اینک نیز برخی از آنان به خدمت در سمت های ارشد دولتی مشغول هستند.
در دوران "احمدی نژاد" با تعطیلی دهها روزنامه، مسدود کردن پایگاه های اینترنتی و اعمال فشار روی طرفداران حقوق بیشتر برای زنان و همچنین اقلیت های مذهبی، سرکوب ها گسترش یافته است.
کتابها به سختی سانسور می شوند به طوری که "مدرسه" که یک نشریه علمی است در ماه نوامبر به دلیل انعکاس نظرات محمد مجتهد شبستری که یک روحانی برجسته مخالف رژیم است مردود شد.
روی هم رفته در سالهای اخیر بیش از 100 موسسه انتشاراتی مستقل تعطیل شده اند. محققان مذهبی که خط مشی دولت را زیرسوال بردهاند از جمله محسن کدیور، حسن یوسفی اشکوری و آیت الله حسین علی منتظری و همچنین کارگرانی از قبیل منصور اسانلو که سعی داشته تا یک اتحادیه تجاری مستقل تشکیل دهد، همگی زندانی و یا تحت بازداشت خانگی بسر می برند.
دانشجویانی که از سیاست دولت انتقاد می کنند روانه زندان می شوند و در آنجا آنان را وادار می کنند تا به انجام جرایمی که مرتکب نشدهاند اقرار کنند.
اوایل تابستان گذشته، دولت احمدی نژاد "پروژه امنیت اجتماعی" را آغاز کرد که در آن پلیس به بهانه مبارزه با مفاسد اجتماعی، زنان و جوانان بیگناه را به دلیل "گستاخی"هایی مانند دست یکدیگر را گرفتن و پوشیدن لباس های تنگ یا مطابق با مد روز، در خیابانها به باد کتک گرفت و بسیاری دیگر را نیز بازداشت کرد.
این "طرح" عواقب فجیعی بدنبال داشت. برای مثال در 13 اکتبر یک پزشک بنام زهرا بنی یعقوب به دلیل راه رفتن درکنار نامزدش توقیف شد و چند روز پس از آن، پلیس بدون هیچ توضیحی جنازه وی را به خانواده اش تحویل داد.
دولت ایران دائما درباره حمایت از مقام زن صحبت می کند اما به سختی زنان ایرانی را سرکوب می کند.
رژیم درباره ارزش های مذهبی، اخلاقی و روحانی موعظه می کند اما در تناقض با این ارزشها بسر می برد.
ایرانیان اکنون با احتمال تحریم های جدید و همچنین جنگی ناخواسته و ویرانگر روبرو هستند. اصلاح طلبان ایران مخالف برنامه غنی سازی هستند، آنها آشکارا و طی نامه های محرمانه به دولت، از این برنامه انتقاد کرده اند و از تهران خواسته اند تا غنی سازی سوخت اتمی را متوقف کند.
شیرین عبادی برنده جایزه نوبل و سایر فعالان حقوق بشر اصرار دارند که دولت برای سیاست هسته ای خود به آرای عمومی مراجعه کند تا نظرات واقعی اجتماع محقق گردد اما دولت با انجام اینکار مخالفت کرده است.
ایرانیان در این نبرد نیز مانند مبارزه عمومی برسر دمکراسی و حقوق بشر به حمایت جامعه بین المللی از جمله ملت آمریکا نیاز دارند.
هم اکنون بهترین کاری که جامعه آمریکا می تواند برای ما انجام دهد این است که از اقدام دولت خود برای راه اندازی جنگی دیگر در خاورمیانه جلوگیری کند و از آنها بخواهد تا از تهدید ایران به حملات نظامی و تغییر رژیم دست بردارند.
چنین بیاناتی تنها باعث قوی تر شدن رژیم ایران شده و کار ما را دشوارتر خواهد ساخت. جنبش طرفداران دمکراسی ایران از ارزش های اخلاقی، فرهنگی و روحانی کشور ریشه گرفته است. ما خود مسئول مبارزه برای دستیابی به آزادی هستیم نه دولت بوش.
ایرانیان به حمایت ملت آمریکا نیاز دارند، آنها باید بر دولتشان در مورد اتخاذ سیاستی که به نیروهای دمکراسی و جامعه مدنی کمک می کند اعمال نفوذ کنند.
خاورمیانه شدیدا به صلح نیاز دارد نه جنگی دیگر.
|