اخبار جدید از احزاب و گروهای مختلف
مقدمه
در فاصله وقفهای که در ادامه سلسله گزارشهای "تا انتخابات" رخ داد تحرکهای همگرایانه و واگرایانه در دوسوی جریانهای عمده سیاسی ادامه داشت.
ثبات حزب اعتماد ملی بر فعالیت مستقل از دیگر احزاب دوم خردادی و ادامه درگیری لفظی با آنها، تلاش بیشتر حزب مشارکت برای ائتلاف با حزب کارگزاران و وجود برخی از مسائل درون گروهی در گروههای دوم خردادی از جمله آخرین تحولات در صف جریان موسوم به دوم خرداد بود. اصولگرایان نیز در این مدت عمدتاً به تلاشهای جبهه مقابل برای ایجاد تشتت در جبهه خود اشاره داشتند. علاوه بر این، تلاش برای ایجاد یک ائتلاف فراگیر از همه گروههای اصولگرا توسط آیتالله مهدوی کنی در این مدت استمرار یافت. جزئیاتی از آخرین فعل و انفعالهای انتخاباتی در دو جبهه را مرور میکنیم:
جبهه اصولگرایان:
با مطرح شدن یک شایعه رسانهای مبنی بر انصراف دکتر غلامعلی حداد عادل از نامزدی برای انتخابات آینده و نیز قصد اصولگرایان برای قرار دادن نام دکتر علی اکبر ولایتی در ابتدای لیست نامزدهای این جبهه، عناصر فعال جبهه اصولگرا مثل دکترحداد عادل، دکترشهابالدین صدرو دکتر زاکانی و سجادی با تکذیب این ادعا، آن را به برنامههای جنگروانی رقیب نسبت دادند.
شایعه مذکور همراه با این ادعا مطرح شده بود که قرار دادن نام ولایتی به قصد کسب حمایت ضمنی آقای هاشمی رفسنجانی از اصولگرایان صورت گرفته است. در خلال این تکذیبها دکتر حدادعادل همچنین در جمع طلاب و مدرسین علمیه روی تهران از تلاش مطبوعات جبهه رقیب برای ایجاد اختلاف بین وی و رئیسجمهور سخن گفت و اظهار داشت: "رقبای ما با اشتهای زیاد خیال بازگشت به قدرت را دارند و برای اختلاف افکنی بین اصولگرایان بال بال میزنند."
در این شرایط آیتالله مهدویکنی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز از مؤثر واقع شدن توصیههای تشکل متبوعش به اصولگرایان سخن به میانآورد و گفت: چشمانداز خوبی از ائتلاف این جبهه در انتخابات مجلس هشتم متصور است. وی وضعیت ائتلاف در بین اصولگرایان را خوب و رضایتبخش توصیف کرد. ملاقات محسن رضایی و آیتالله مهدویکنی هم از توفیق نسبی تلاشهایی که برای گسترش دایره جبهه متحد اصولگرایان صورت میپذیرد حکایت داشت. این چیزی بود که شهابالدین صدر دبیرشورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان به آن اشاره داشت. صدر همچنین گفت: مهمترین چیزی که دنبال میکنیم این است که فضای وحدتی که در مرکز هست به اصولگرایانی که در استانها حضور دارند منتقل شود و برای آنها نیز سیستم کمیته شش نفره و پنج نفره مرضی الاطراف را طراحی کردهایم. وی همچنین اظهار داشت که تا پایان شهریور ماه با تشکیل ستادهای استانی اصولگرایان، کار شکلگیری جبهه متحد اصولگرایان در سراسر کشور کامل میشود. در همین حال دکتر علیرضا زاکانی از کامل شدن شوراهای 11 نفره شورای جبهه متحداصولگرایی در 30 استان کشور خبر داد. خبر دیگر به نقل از سخنگوی جامعه روحانیت مبارز از جلسات متناوب اعضای شورای 11 نفره اصولگرایان با آیتالله مهدویکنی حکایت دارد. علاوه بر اینها تلاشهایی برای برقراری ارتباط صمیمیتر بین اعضای جامعه روحانیت مبارز و دولت نهم به برگزاری جلسهای بین رئیس جمهور و اعضای این جامعه و تبادل نظر آنان با رئیس جمهور درباره موضوعات و ابهامات مربوط به مسائل اقتصادی و فرهنگی منجر شد. و بالاخره نکته آخر در فعالیتهای اصولگرایان معرفی کاندیداهای مورد نظر هر یک از تشکلها به جبهه متحد اصولگرایان است. ارائه یک لیست 21 نفره از سوی جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس، معرفی نامزدهای جمعیت ایثارگران و ارائه نام کاندیداهای مورد نظر جامعه اسلامی مهندسین- که به گفته مهندس مرتضی نبوی، نامزدی غفوریفرد، کاتوزیان و یحیوی در میان آنها قطعی شده است- آخرین اخبار در این زمینه است. امیری قائم مقام این تشکل هم گفته است، تلاشها این است که باهنر و مرتضی نبوی را برای کاندیداتوری قانع کنیم. اما حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: ما به مجموعه اصولگرایان اعلام کردهایم هر فهرستی را که به اجماع برسند ولو این که مؤتلفه هم در آن نباشد تأیید میکنیم.
در کنار همه اینها عضو شورای اطلاعرسانی جبهه متحد اصولگرایی گفت: بررسی کاندیداهای جبهه متحد اصولگرایی در انتخابات مجلس هشتم در نزدیکی زمان ثبتنام از نامزدها شکل میگیرد. دکتر سید شهابالدین صدر خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها شاخصهای لازم برای تأیید کاندیداهای اصولگرا مورد بررسی قرار گرفته است تا طبق آن شرایط و ویژگیهای نامزدهای مختلف را در حوزههای انتخابی بررسی و معرفی کنیم
|